2016. szeptember 4., vasárnap

Seestadt


Seestadt-ról a blog fész oldalán nem olyan régen osztottam meg egy hvg cikket, ezt. Érdemes elolvasni, én csak pár szót írok róla röviden. Szóval város a városban, város a tó körül. Legnagyobb városfejlesztési projekt, jelenleg 6000 ember él itt és annyi lakást építenek, hogy 2028-ig húszezer lakosa legyen.


Megnéztük, már csak azért is, mert ha itt ennyi lakás épül, mi meg esetleg tartósan szeretnénk itt maradni, akkor jó eséllyel itt is nézelődhetünk, legyen szó a lakhatás bármelyik formájáról, de főleg Genossenschaftswohnung-ról, és V. munkahelyétől sincs messze. A város széle ugyan, de a metró kivisz, mondjuk nem két perc alatt.
A metrót előbb kiépítették, minthogy bármi lett volna itt, és állítólag akkoriban nagyjából a sitthalom közepén volt a végállomás

Van ugye a névadó mesterséges tó. Tudom, hogy vannak csatornák köré épült komplett városok, jártam Velencében és Amszterdamban is például, na de olyat még nem láttam, hogy egy tó fölé cölöpökre építsenek egy metró végállomást. Itt lassan a vízen járni is lehet.:)


A tavon már strand, körülötte park, még hintalovak is vannak, stb.. de ettől függetlenül van még valami ipari jellege is a dolognak.
Amik állnak már házak és lakottak, azok sokban nem különböznek az itt a 10. kerületben mellettünk levő és szintén folyamatosan épülő modern lakóparkoktól. Belül mindenhol kertecske, játszótér, sok közösségi tér, padok stb., de azért megvan a lakótelep feeling is, mert némelyik erkélyről simán át lehetne kérni a szembe szomszédtól a sótartót.4 megjegyzés:

 1. höhö a sithalmokra én is emlékszem. Nem is megy ki minden szerelvény oda csak minden második.

  VálaszTörlés
 2. igen minden masodik metro, gondolom majd 20ezer lakosnal mar mond.
  Amugy sitthalom a most eletbe lepo helyesírasi szabályok szerint akkor egybe v. külön irando vajon?

  VálaszTörlés
 3. Le a kalappal az Aspern Seestadt Plan előtt!

  Bárcsak Magyarországon is lennének ilyen korrekt építkezések.

  Bárcsak bárcsak...hol van az a 2004-es belépési ígéret, hogy felzárkózunk a Nyugathoz.

  VálaszTörlés